Wat is design?

“Design can be art. Design can be aesthetics. Design is so simple, that’s why it is so complicated.”

Allesbehalve een makkelijke vraag dus… En eigenlijk is het een zeer persoonlijke interpretatie. De term “Design” omvat vormgeving in de meest brede zin. Wij hanteren de term “design” voor een gerealiseerd object, niet voor het ontwerp an sich. In het bijzonder voor meubilair, accessoires, verlichting, juwelen enz…

Vaak wordt het gebruikt om exclusieve voorwerpen te omschrijven, ontworpen door een bekende designer of befaamde fabrikant.

Met design verwijst men ook vaak naar de klassiekers. Objecten die als referentie worden beschouwd in hun vakgebied. Ze zijn tijdloos en passen in elk interieur. Denken we dan bijvoorbeeld aan Le Corbusier chaise longue of het experimentele meubilair van Eames.

Design definiëren is dus gewoon moeilijk. Houden van design gaat veel makkelijker. Wij brengen alle liefhebbers van design en vintage samen in één online platform. Niet zomaar een website voor tweedehands. Neen, wij worden graag dé referentie voor kopen en verkopen van tweedehands design in België & Nederland.

Tweedehands?

Voorwerpen die eerder al eigendom van iemand anders zijn geweest.

Vintage

Vintage is een term voor spullen die nog niet onder de noemer antiek vallen. Ze zijn minstens 30 jaar jong en maximum 100 jaar oud. Imitatie is uiteraard geen vintage. De actuele tendens om nieuwe stukken te maken met de look van weleer past niet binnen onze definitie.

Antiek

Antiek is meer dan 100 jaar oud en deze niche past niet binnen het concept van onze website.

Brocante

Brocante lijkt op antiek maar richt zich tot de liefhebbers van rommel- en brocantemarkten. Ook deze voorwerpen zullen we weren.

Retro

Nieuwe spullen die zijn geïnspireerd zijn op oude ontwerpen. Een nostalgische stroming van imitatie. Evenmin geschikt voor ideee.design.

Hoe werkt IDEEE?

Translate

Sinds 2017 is IDEEE dé online hotspot voor tweedehands design meubelen & vintage meubilair in België.

©IDEEE® All rights reserved